Lördag 24 oktober kl. 18.00 (NBV Värmland, Nygatan 13, Karlstad). Entré inkl. fika: 20 kronor (medlemmar gratis).

Musiken i en av de mest kända svenska frikyrkliga sångerna är rysk. En svensk programledare talar ryska – i svensk tv. Flera ryska sånger har legat på Svensktoppen. Svensk barn-tv med ryska dockor. En svensk film med nästan uteslutande ryskt tal. En duett mellan två popsångare, en svensk och en rysk – på vilket språk sjunger de?

Förbindelserna mellan Sverige och Ryssland inom musik och film är otaliga. Niklas Bönnemark berättar om kända och mindre kända berör­ingspunkter mellan rysk och svensk musik och film. Föredraget illustr­eras med rikliga ljud- och film­exempel.

Föredraget hålls på svenska. Efter föredraget bjuds det på fika.

http://www.skruv.org/2015/10/svensk-ryska-kopplingar-i-karlstad-24-oktober-2015-med-vi-pratar-ryska/