I år uppmärksammas 100 år av officiellt vänskap mellan Sverige och Georgien. Georgien införlivades i Ryssland året 1801 så som senare i Sovjet, men blev självständig efter Sovjets upplösning. Sverige erkände Georgien som en självständig stat i 1918.
Landet är känt för sin säregna kultur, sina traditioner och sitt folk som räknas för det mest gästvänliga folket i världen. Georgien blir mer och mer populär i Sverige.
Karlstadsborna kan bekanta sig med det kaukasiska landet genom utställning av Otar Imerlishvili, en känd konstnär från Georgien. Hans tavlor på ett glatt och humoristiskt sätt visar landets folkliv, traditioner och kultur.
Otar Imerlishvili har varit representerad vid många utställningar både i Georgien och utomlands. Med sin utställning i Stockholm i april 2018 uppmärksammade konstnären 100 år förhållandet mellan Georgien och Sverige. Nu kommer utställningen till Karlstad och vi bjuder alla att stifta bekantskap med en unik konstnär.
Utställningen äger rum i Clarion Collection Hotel Plaza (Västra Torggatan 2, Karlstad) mellan 31 augusti och 30 september och arrangeras av föreningen Vi pratar ryska i samarbete med Clarion Collection Hotel Plaza.
På vernissage 31 augusti kl. 17 kan man smaka på georgisk mat.
Välkomna!